19. šolsko leto je za nami

Tudi v letošnjem šolskem letu smo vadbo zaključili v Športnem parku Šiška, kjer se je staršem predstavilo preko 500 otrok s 45 osnovnih šol. V letošnjem šolskem letu je v Ljubljani in dveh vrhniških šolah vadilo preko 1800 otrok, s katerimi se je za žogo podilo 40 trenerjev in mentorjev. Naslednje leto bo naše okroglo, saj bomo zabeležili 20 let od ustanovitve Otroške nogometne šole in zagotovo bomo v tem letu veličastno obeležili naš praznik in praznik otroškega nogometa. Se vidimo!

Komentar predsednika
Ob koncu šolskega leta se vsakič znova sprašujemo, kaj smo uspeli realizirati v minulih desetih mesecih, česa vse nismo postorili in čemu bi veljalo posvetiti več pozornosti. Vsekakor velja izpostaviti pozitivne dosežke in kritično ovrednotiti zadeve, kjer bi lahko postorili še več. Namen zloženke, ki je pred vami, je predstavitev delovanja in povzetek dela naše organizacije.

Brez načrtnega dela in usmerjanja otrok v šport ni svetle nogometne prihodnosti. Otroška nogometna šola Ljubljana je bila ustanovljena leta 1998 kot panožna športna šola ob pomoči Mestne občine Ljubljana na podlagi strokovnih in organizacijskih osnov iz razvojnih programov Nogometne zveze Slovenije. ONŠ Ljubljana je v večletnem delovanju prerasla v pravo nogometno gibanje, ki postaja pomemben dejavnik ne samo na nogometnem področju ampak tudi v celotni športni Ljubljani. Število vključenih šol je v vseh letih naraščalo tudi zaradi večje popularizacije nogometa.

Redna vadba, tekmovanje med osnovnimi šolami, številne realizirane aktivnosti kažejo na širino našega delovanja. Trenerji in vodje oddelkov ter drugi člani ONŠ Ljubljana se zavedamo pomembne družbene vloge, ki jo predstavlja šport, in svojim delovanjem sledimo ciljem, načelom in vrednotam delovanja v javnem interesu na področju športa.

Izobraževanje in vzgoja otrok, usmerjanje otrok v šport, skrb za njihov razvoj in številne vrednote bodo naše vodilo tudi v bodoče.

Danilo Lukner, predsednik ONŠ

 
Aktualno
© 2017 ONŠ Ljubljana  |   Predstavitev  |   Program  |   Šole  |   Galerija  |   Kontakt  |   Za trenerje  |   Izdelava: yin·yang