Imeli smo se lepo – Poletna nogometna šola Bohinj 2019

Poletne nogometne šole Bohinj 2019 se je udeležilo 295 otrok

iz 50 slovenskih občin, zamejstva, Srbije, Nemčije, Švedske,

Belgije, Velike Britanije in ZDA, nogometnim aktivnostim pa se

je pridružilo tudi 29 mladih nogometašev domačega NK Bohinj

 

POLETNA NOGOMETNA ŠOLA

Bohinj| Bohinjska Bistrica| 23. junij – 10. avgust 2019

 

ONŠ Ljubljana je ob sodelovanju z Občino Bohinj, NK Bohinj in Gostiščem Zoisov grad izpeljala že enaindvajseto poletno nogometno šolo v Bohinjski Bistrici. Nogometnih aktivnosti, ki so potekale v sedmih tedenskih izmenah od 23.06. do 10.08.2019, se je udeležilo 324 otrok v starosti od 6. do 13. leta iz Slovenije, zamejstva, Srbije Nemčije, Belgije, Švedske,  Velike Britanije in ZDA  (176 otrok iz ONŠ Ljubljana, 3 otroci iz Srbije, 2 otroka iz Havajev ter po 2 otroka iz Nemčije, Belgije, Švedske in Velike Britanije ter 50 %  povratnikov). Letos je šolo obiskalo 18 deklic iz različnih koncev Slovenije.

Glavni cilji organiziranja poletne nogometne šole ostajajo organizacija nogometne vadbe v poletnih počitnicah, prijetno druženje v naravnem okolju, spoznavanje novih prijateljev, navajanje na ustaljen način dela in spoznavanje vseh oblik ter načinov nogometne vadbe in igre. Letošnja šola je upravičila pričakovanja glede števila prijavljenih saj so bili nekateri tedenski termini zasedeni že pred pričetkom prve izmene. K temu je zagotovo pripomoglo dobro obveščanje otrok v ONŠ Ljubljana  preko spletne aplikacije imenovane e – klub in dobro delo trenerjev pri informiranju na šolah kjer delujejo. Največ otrok  se je poletne šole udeležilo iz OŠ Vič in to kar 46 in OŠ Šmartno 27. Tudi letos  je bila izredno nizka starost udeležencev saj je največ otrok bilo iz prvega in drugega razreda osnovne šole, kar ob zadovoljstvu le teh ob koncu posameznih izmen pomeni da se bodo vračali tudi v naslednjih letih.

Posebej zanimivi so bili tudi obiski znanih nogometašev, nogometnih osebnosti in drugih športnikov. Ob opravljenih nogometnih aktivnostih so otroci en dan obiskali Vodni park, z vlakom so se odpeljali na Primorsko ali na Bled, odšli do  izvira Save  Bohinjke,  spoznali Adrenalinski park, se kopali v Bohinjskem jezeru in prosto plezali Pod skalco ter se z raftom zapeljali po Savi Bohinjki. V letošnjem poletju so mlade nogometaše v Bohinju obiskali sedanji in nekdanji nogometaši ter trenerji Jan Oblak

(https://www.nzs.si/novica/Oblak_na_obisku_nogometnega_kampa_ONS_Ljubljana_v_Bohinju?id=49494), Maj Rorič, Blaž Vrhovec, Andraž Kirn, Wilson Aparecido Xavier – Juninho,  Luka Majcen, Mišo Brečko, Dejan Dončič, Aleš Čeh, Gregor Židan, Džoni Novak, Dušan Kosić, futsal reprezentant Gašper Vrhovec ter slovenski reprezentant in udeleženec štirih olimpiad v biatlonu Klemen Bauer.

Vse aktivnosti poletne nogometne šole so bile izpeljane v skladu s strokovnim in organizacijskim programom ob velikem angažiranju vodij, trenerjev in medicinskega osebja  Glede števila udeležencev, ki je bilo letos  spet zelo visoko, pestrosti in različnih aktivnosti ter medijskega poročanja pa so bili načrti  v celoti preseženi, zato lahko tudi letošnjo poletno šolo odlično ocenimo.

Seveda pa se je potrebno ob tem zahvaliti tudi številnim sponzorjem in donatorjem šole za  finančne ter materialne prispevke, saj brez njih poletne šole  s takšno vsebino in v takšni obliki ob majhnem znesku na udeleženca ne bi bilo mogoče izpeljati.

Bohinj 2019:

Darko Škerl (vodja poletne nogometne šole)

 
Aktualno
© 2017 ONŠ Ljubljana  |   Predstavitev  |   Program  |   Šole  |   Galerija  |   Kontakt  |   Za trenerje  |   Izdelava: yin·yang