Ljubljanski finale – SDI

Pod okriljem Oddelka za šport Ljubljana in izvajalca tekmovanja Otroške nogometne šole Ljubljana je bilo drugo leto zapored izpeljano tekmovanje starejših učencev v malem nogometu.

Potem ko se je že v septembru s 35 prijavljenimi ekipami ljubljanskih osnovnih šol začelo tekmovanje, je bilo do zaključnega dela odigranih 115 tekem, v katerih so osnovnošolci prikazali zavidljiv nogomet. Dejstvo je, da večina nogometašev poleg šolskega nogometa igra tudi v klubskih tekmovanjih, a se v ekipi vedno najde tudi kak učenec, ki sicer prihaja iz kakšnega drugega športa ali se v prostem času aktivno s športom sploh ne ukvarja. Vodilo šolskega nogometnega tekmovanja je načelo fair play ter uspešno in zdravo zastopanje svoje šole. Najboljše tri ekipe v tekmovanju so se uvrstile na državno raven tekmovanja. To so ekipe OŠ Hinka Smrekarja, OŠ Zalog in OŠ Livada. Prvouvrščeno ekipo je na zaključnem turnirju s tribune spodbujal tudi ravnatelj Janez Špan, ki je povedal, da se njegovi učenci iz Šiške že tradicionalnouvrščajo med najboljše ljubljanske nogometaše, in upa, da se bodo tokrat uspešno borili tudi na državni ravni. Tudi drugouvrščena ekipa iz Zaloga ni naključno na finalnem turnirju, saj jo vodi celo trener slovenskega prvoligaša iz Primorja Milan Petrovič, ki pravi, da je z izidom svojih fantov zadovoljen, saj ima v svojih vrstah kar nekaj mlajših nogometašev. V decembru se šolska tekmovanja nadaljujejo v dvorani Tivoli, kjer se bodo v turnirskem sistemu pomerili srednješolci.

 

Finale starejših učencev, 1. liga

Sodelujoče ekipe: OŠ Zalog, OŠ Trnovo, OŠ Dravlje, OŠ Hinka Smrekarja, OŠ Polje, OŠ Livada

 

Izidi predtekmovanja

Zalog – Trnovo 1:0

Zalog – Dravlje 3:1

Trnovo – Dravlje 5:1

Hinko Smrekar – Polje 7:4

Hinko Smrekar – Livada 7:1

Polje – Livada 2:7

 

Finalni del, Športna dvorana Kodeljevo

(8., 10. in 15. november 2010)

Polje – Zalog             3:10

Trnovo – Livada        1:5

H. Smrekar – Dravlje 3:2

H. Smrekar – Trnovo 2:1

Polje – Dravlje           3:4

Livada – Zalog            3:5

Dravlje – Livada          5:7

H. Smrekar – Zalog       4:0

 

Končna lestvica

1. Hinko Smrekar 15, 2. Zalog 12, 3. Livada 9, 4. Trnovo 6, 5. Dravlje 3, 6. Polje 0

Opomba: tri najboljše ekipe so se uvrstile na državno prvenstvo osnovnih šol.

 
Aktualno
© 2017 ONŠ Ljubljana  |   Predstavitev  |   Program  |   Šole  |   Galerija  |   Kontakt  |   Za trenerje  |   Izdelava: yin·yang