Uspešen zaključek 2010/2011

Za nami je šolsko leto 2010/2011, ki se je zaključilo s tradicionalno prireditvijo starejših skupin. V 10. oddelkih, na 41. osnovnih šolah, je skupaj v 90. vadbenih skupinah pod vodstvom 43 vodij oddelkov in trenerjev vadilo okoli 1400 otrok.

Prireditev, ki se je ob zaključku šolskega leta udeleži 600 otrok starejših skupin, je tudi letos razveseljevala mlade nogometaše, nogometašice, starše in druge obiskovalce. Uvodni govor je letos pripadel ministru za šolstvo in šport, dr. Igorju Lukšiču, ki si je nato z zanimanjem ogledal uvod v tekmovalni del. Odprl ga je predsednik ONŠ, Danilo Lukner, ko je podal znak glavnemu sodniku. Naj poudarimo, da ima tekmovalni del samo simboličen pomen, saj se izidi tekem ne beležijo. Poudarek tekem je na pridobivanju novih prijateljev, spoznavanju nogometne igre in fair play pravilih, ki se jih naši najmlajši vedno držijo. Gostje letošnjega turnirja so tradicionalno tri ekipe, in sicer ekipa iz sosednje Hrvaške (Reka), Nogometne šole NK Maribor in moštvo OŠ Danile Kumar, ki se vsako leto z veseljem odzovejo povabilu. Vabilu pa se vsako leto odzove tudi župan mesta Ljubljane, g. Zoran Janković, ki pozdravi vse udeležence, nato pa vedno stopi na centralno igrišče ter se v igri 3 na 3 preizkusi z najmlajšimi nogometaši. Poleg generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije, g. Aleša Zavrla, je kot trener in predstavnik ljubljanskega prvoligaša NK Olimpije, letos nogometaše nagovoril tudi g. Dušan Kosič, ki je z vzpodbudnimi besedami pohvalil veliko število vadečih ter jim zaželel uspešen nogometni razvoj in lepih nogometnih trenutkov. Po zadnjem sodnikovem pisku so v mimohodu vsi udeleženci pozdravili obiskovalce in nato prejeli zaslužena priznanja, diplome ter spominsko fotografijo z zaključka. S tem je zadnje dejanje v letošnjem šolskem letu končano, pred nami pa je že Poletna nogometna šola v Bohinju, ki se je vsako leto udeleži preko 350 otrok iz vse Slovenije in zamejstva. Trenutno je razen drugega termina, ki je že zaseden, prostih še nekaj mest v ostalih petih izmenah.

Več o poletni šoli na povezavi.

Videoprispevek pripravila: Andreja Potočnik.

O prireditvi so poročali tudi na spletni strani MŠŠ.

 
Aktualno
© 2017 ONŠ Ljubljana  |   Predstavitev  |   Program  |   Šole  |   Galerija  |   Kontakt  |   Za trenerje  |   Izdelava: yin·yang